הוצאות המותרות או לא מותרות בניכוי בעסק יחיד
27/2/2025
הוצאות בעסק-האם מוכרות כהוצאה או לא ?
1-כאשר משרד העסק לא נמצא בביתו של בעל העסק (100% מהוצאות אלה יוכרו): חשמל, דמי שכירות, ארנונה, מים, וועד בית/ דמי ניהול.
2-כאשר משרד העסק נמצא בביתו של בעל העסק (25% מהוצאות אלה יוכרו): חשמל, ארנונה ומים, וועד בית/ דמי ניהול, (דמי שכירות עבור דירת מגורים, לא יוכרו כלל).
3-הוצאות שקשורות ישירות לעסק יוכרו כולן: ביטוח עסק, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח אובדן כושר עבודה, עלויות עובדים, עלויות אחזקת העסק, ציוד משרדי מתכלה (דפים , כלי כתיבה) ויתר הוצאות שקשורות אך ורק לעסק. ספרות מקצועית הקשורה לתחום עיסוקכם, רישיונות לתוכנות שמשמשות בעסק, שכר טרחה מקצועי של רואה חשבון , עורך דין ויועץ עסקי .
4-הוצאות רכב: ברכב בבעלות העוסק או ברכב בהשכרה (ליסינג), כל הוצאות אחזקת הרכב: ביטוחים, רישיון רכב ,דלק, תיקונים ופחת שנתי 15% מעלות הרכב (כולל המע"מ) לשנה ברכב בבעלות בלבד או עלות השכירות כולל המע"מ, ברכב מושכר (ליסינג). סיכום של ההוצאות אלו יוכרו בשיעור של 45% , ללא קשר ליחס בין שימוש עסקי לשימוש פרטי.
5-ביגוד: ביגוד יוכר כהוצאה רק אם 100% מהביגוד מזוהה עם העסק (לוגו העסק מוטבע על הביגוד, ביגוד מיוחד שלא ניתן ללבוש מחוץ לעסק, ביגוד שחובה ללבוש על פי דין ), כל ביגוד אחר שניתן ללבוש אותו גם בעסק וגם באופן פרטי לא יוכר כהוצאה כלל.
6-השתלמות מקצועית: השתלמות בתחום העיסוק בלבד תוכר ובלבד שזו השתלמות ולא לימוד מקצוע או לימוד לתואר.
7-נסיעות לחו"ל: יוכרו רק אם הנסיעה היא עסקית או לצורך השתלמות, ראו דוח נסיעה לחול באתר המשרד והסכומים המוכרים.
8-רכישת ריהוט משרדי, מחשבים, ציוד חשמלי לצורך העסק: רכישות אלו יוכרו בפחת (אחוז מסויים מהעלות כל שנה, לפי הרשום בתקנות המס). המע"מ על רכישות אלו יוחזרו לכם במלואם עם הגשת דוח מע"מ הקרוב. (רק לעוסק מורשה).
9-הוצאות פרטיות: משקפי קריאה, ניתוחים וטיפולים קוסמטיים (בוטוקס, הלבנת שיניים, איפור וכו), טיפולים וביטוחים רפואיים, טיפולים פסיכולוגיים (למעט אצל פסיכולוגים), לא יוכרו כלל, ללא קשר עם העיסוק מאחר ויש להם מרכיב פרטי ולא כל ההוצאה עסקית.
10-ארוח עסקי: פגישות עסקיות במסעדות או בבתי קפה אינן מוכרות כלל, (ארוח עסקי של אורחים מחו"ל יוכר על פי תקנות מס הכנסה) . כיבוד קל במשרד העסק (שתייה קלה וחמה, עוגות עוגיות, פירות וירקות ) יוכר כהוצאה בשיעור של 80% מסך העלות.
**ישנם עוד לא מעט הוצאות עסקיות שלא נכללו בחוזר זה, מומלץ להתייעץ איתנו על כל הוצאה שלכם ולברר האם היא מוכרת כהוצאה או לא**.